søndag den 31. marts 2013

Grøn start på dagen

Hver morgen står den på en grøn drik her i huset.
Jeg skal være den første til at indrømme, at det tog mig laaaang tid, at få denne vane helt ind i de faste morgenrutiner, men jeg er faktisk nået dertil, at jeg nu føler trang til min morgendrik!

Men vanen har været længe undervejs og startede gennem et Kernesundt juleforløb tilbage i december 2012, hvor jeg blev inspireret af Ninka. Dengang forstod jeg ikke nydelsen. Faktisk var det kvalmende og ikke en rar oplevelse - så er du advaret!

Drikken består af forskellige grønne grønsager + knuste hørfrø.
Disse er velegnet: Persille, citron, ingefær, spinat, bladselleri, fennikel, mynte, grønkål og broccoli.
Jeg laver drikken i min blender, og det betyder, at intet går tabt, som det vil gøre i min juicemaskine, og hvilket har været demotiverende for mig, da jeg altid har følt det som et stort spild.

Mine råd er:
  • Brug altid citron. Selvfølgelige økologisk. Jeg skærer det yderste af det gule af citronen og smider det op i blenderen. Derefter skærer jeg alt det hvide væk, da jeg synes, det ellers bliver for bittert (du kan dog sagtens bruge det hele, hvis du kan lide det). Resten af citronen kommer jeg så bare op i efter at have fjernet de største kerner.
  • Brug altid ingefær. Et ret pænt stort stykke skærer jeg lige i små skiver, inden det kommer med op i blenderen.
  • Brug frosset spinat frem for frisk. Jeg skal have drikken forholdsvis kold, har jeg fundet ud af, og ved at bruge ca. 8 klumper spinat afkøler det drikken til tilpas temperatur.
  • Blend først med meget lidt vand til massen er jævn og uden klumper.
  • Tilsæt en del vand, så drikken bliver ret tynd. Her bliver det altid til 3 stor glas hvoraf min mand smupper det ene af dem.

Skål - det er bare at komme i gang. Det er en yderst let måde at indtage en stor mængde vitaminer gennem naturlige kilder...

1 kommentar:

  1. Det lyder sundt... Men tror lige at jeg venter lidt endnu inden jeg skal blive så sund :)

    SvarSlet