søndag den 16. februar 2014

Sjalet i alpaka

Så kom ferien også her til Fyn, og det betyder, at jeg har haft tid her i går til at få lavet dette skønne sjal færdigt. Jeg har tidligere skrevet om det her.

Jeg er meget glad for resultatet og stadig stolt over at have løst opskriften. Jeg har siddet med sjalet på her til formiddag for at mærke effekten fra den skønne alpaka, og det er varmt og blødt at have på - og så fylder det samtidig ikke ret meget, hvis det skal med i en taske.

Det har været en sjov proces undervejs. For som jeg skrev tidligere, så var jeg lige ved at opgive helt, men nu er mønsteret bare så simpelt og ligetil, og jeg kan så godt lide at det hele kan laves sammenhængende og uden sammensyninger til sidst. Jeg hækler de få ender mellem garnskiftene sammen undervejs, så jeg endte med kun at skulle hæfte i bunden og toppen. Det var da til at overkomme.

Sjalet er hæklet efter en opskrift fra Drops, og garnet er også derfra.

Havde de dog bare i opskriften fortalt, hvordan men skal fortsætte et mønster, så selv jeg kunne forstå det, så ville det hele have været meget lettere.

Jeg kunne godt have brugt denne forklaring:
Lav først mønsteret efter diagrammet dvs. ialt 16 rækker.

Række 17 laves nu som række 12 men udvides nu så rækken kommer til at hedde:

2st, 6st, 2st, 4lm, 3fm, 4lm, 2st, 9st, 2st, 4lm, 3fm, 4lm, 2st, 9st, 2st, 4lm, 3fm, 4lm, 2st, 6st, 2st, 2lm, 1 tredbl-st. Lav nu luftmaskebuen med de i alt 9 lm og vend til næste række. 

Som du kan se, så forlænges rækken, og den grønne farve markerer nu midten som før var de 9st.
Række 18 bliver som række 13 igen hvor midten flyttes. (de røde stangmasker er dem om buen).
På samme måde gentages disse 5 rækker sidste rækker af mønsteret hele tiden, til sjalet har den ønskede længde.
I mit tilfælde blev det 65 cm fra spids til nakken, og det passede lige med 4 nøgler garn.

Jeg skal ikke beholde sjalet til mig selv, for jeg har efterhånden for mange, og jeg vil heller have et i en anden farve. I stedet bliver det lagt i bunken med gaver eller måske sat til salg senere. Det har jeg ikke lige besluttet mig for endnu ;-)

Hvad ville du gøre med det? og hvordan kommer du af med alle dine kreationer?

God søndag herfra :-)

3 kommentarer:

 1. Hvor er det blevet flot. Det er en flot farve!

  Jeg har også en kasse, hvor der kommer hjemmelavede ting i, som kan gives videre til andre. Det er jo ikke alt, man laver, man selv kan bruge.

  SvarSlet
 2. Dit sjal er blevet rigtigt fint og en skøn, turkis farve!

  SvarSlet
 3. Tak til jer begge :-)

  SvarSlet