fredag den 10. maj 2013

Blåbæris

Bliver jeg lækkersulten, så har jeg den rette kur. Enten laver jeg en dessert af jordbær eller denne af blåbær. Nogen vil nok kalde dette en smoothie, men for mig er dette ren dessert, da det er enormt sødt. Et glas og jeg er rigelig mæt :-)
Den er ikke mindre end fantastisk, og er et godt alternativ, når familien gerne vil have is.

Det er virkelig let at lave, og følger du disse simple fif, får du fremhævet den dejlige smag af mandler, og bliver derfor ekstra lækker.
Først blender jeg nemlig en håndfuld mandler med 4 dadler og 1/2 tsk vaniljepulver + lidt vand. Her gælder det om at have så lidt vand, at isen i sidste ende stadig bliver fast og blød, og alligevel nok vand til at mandlerne blendes grundigt. Det handler selvfølgelig også om hvor kraftig en blender, du har.
Herefter tilsætter jeg: 1 banan, 1 appelsin og en 1/2 pose frosne blåbær. Det er klart en fordel, hvis du har frosne bananer, da disse medvirker til konsistensen, men friske kan også fint bruges.
Blend igen og hæld på glas. (passer til 2 personer)
Jeg drysser med skønne cacaonibs, som er sunde og skønne for kroppens knogler i og med at kakao indeholder en magnesium.