lørdag den 12. januar 2019

Det dufter herligt

I julen var jeg på besøg hos en god veninde, og hendes mand bager altid rugbrød til dem. Jeg blev inspireret og fik surdej med hjem, og så har jeg ellers fundet den gode stenkværn frem og bagt brød flere gange siden.

Det giver sådan en dejlig tilfredshed, når man laver det hele fra bunden.

Jeg var først en tur i helsekostforretningen for at købe hele korn fra Aurion, og her kommer det hele gennem maskinen.


Det er virkelig nemt at lave, og du kan jo sagtens købe dig til kværnet mel, hvis du er lidt mindre nørdet.

Her følger opskriften - meget nem:
Mit helt store wake up call har været, at man skal tilsætte mørkt maltmel. Nu bliver skorpen og smagen fuldstændig fantastisk.



Jeg rører det hele sammen i mit lerfad om formiddagen og lader det først stå på køkkenbordet med et viskestykke over.
Inden sengetid rører jeg det godt sammen igen og hælder det på en rugbrødsform. Det står så natten over i køleskabet, og inden jeg kommer det i ovnen, står jeg det godt ned i bordet, så der ikke er lufthuller i brødet, når det er bagt.

Du kan godt nøjes med at lade det hæve en gang. Jo længere hævning = mere surhed i smagen, så det er jo efter smag.





Kæresten har slebet vores gamle brødskærer, og nu snitter den de flotteste skiver. Lige til at spise :-)