Den er super let og selvfølgelig uden gluten.
Færdige brød knækket fra hinanden i passende stykker |
Massen trykket ud på de to bradepander før bagningen |
Opskriften kommer her:
Knækbrød – glutenfri
1 dl kokosmel, 1 dl hørfrø, 1 dl sesamfrø. 2 dl græskarkerner, 1½ dl risflager, 1½ dl hirseflager
1 tsk. salt, 2 spsk. brændenælder (forsøg dig også med andre urter fx timian el. ramsløg),
Klar til servering |
2-3 spsk. økologisk koldpresset olivenolie, 6-7 dl vand
Rør alle ingredienser sammen i en skål og lad stå mellem 2-10 timer på køkkenbordet.
Tryk massen ud på 2 bageplader. Hvis du ikke har slip let plader, så smør dem ganske lidt med olivenolie eller brug evt. bagepapir. Det er vigtigt at massen fordeles meget jævnt og ligeligt på de 2 plader.
Bag ca. 35 min ved 175 grader, vend derefter knækbrødet og bag ca. 10-15 min. på den anden side. Husk at holde godt øje med brødet, til du vender dig til hvordan de bedst bages i din ovn.
Tips: Jeg blander 5-10 poser ad gangen med alle de tørre ingredienser. Når jeg så skal lave en gang knækbrød, er det let at komme en pose med blandet indhold i en skål og tilsætte olie og vand.
Glæd dig – det smager fantastisk
Rør alle ingredienser sammen i en skål og lad stå mellem 2-10 timer på køkkenbordet.
Tryk massen ud på 2 bageplader. Hvis du ikke har slip let plader, så smør dem ganske lidt med olivenolie eller brug evt. bagepapir. Det er vigtigt at massen fordeles meget jævnt og ligeligt på de 2 plader.
Bag ca. 35 min ved 175 grader, vend derefter knækbrødet og bag ca. 10-15 min. på den anden side. Husk at holde godt øje med brødet, til du vender dig til hvordan de bedst bages i din ovn.
Tips: Jeg blander 5-10 poser ad gangen med alle de tørre ingredienser. Når jeg så skal lave en gang knækbrød, er det let at komme en pose med blandet indhold i en skål og tilsætte olie og vand.
Glæd dig – det smager fantastisk
Ingen kommentarer:
Send en kommentar