onsdag den 28. maj 2014

Afslutning på strømper

Jeg har endnu engang fået et par strømper af pindene, og denne gang har jeg udfordret mig selv med et hulmønster, og det var i virkeligheden overhovedet ikke svært.

Mønsteret kører over 4 omgange, og du får det ind i fingrene med det samme. Selvom jeg har linket til det, så kan jeg ikke anbefale dig at strikke hele strømpen efter Drops vejledning, for der er ind til flere fejl i opskriften. (og jeg har dobbelttjekket med flere strikkekyndige hænder).

Derfor har jeg snuppet hulmønsteret og strikket hælen ud fra min egen strømpeopskrift/teknik, som du finder lige her.


Hvis du ser på Drops' billede og sammenligner min hæl med deres, så er det klart at foretrække min :-)
Jeg har lavet en lille videovejledning til dig, hvor du kan se, hvordan jeg afslutter en strømpe.
Jeg bruger en stoppenål, når der er 12 masker tilbage på hver pind, og så har jeg lært en teknik, som jeg her har filmet.
Og ja, bær over med mig, for det er min første film på youtube, og jeg skulle nok ikke have filmet det om aftenen - men hvornår skulle jo ellers have tid...?

Afslutningen bliver super fin, og du undgår en spids snude, som kan være irriterende at gå rundt med.
Det vil virkelig glæde mig meget, hvis du kunne få lyst til at klikke på linket og like filmen :-)

Som afslutning på det hele skal jeg da lige huske at fortælle, at jeg har strikket på pinde 2,5 og i Drops fabel-strømpegarn. Man bruger lige under 2 nøgler til et par, og en eller anden dag sætter jeg mit ind i at strikke strømper fra tåen af, og så skulle man jo helt undgå de der små trælse rester...

God Kr. Himmelfartsferie til jer alle.
Mange hilsner
Susanne

mandag den 19. maj 2014

Sjal til konfirmanden

Jeg har virkelig haft nogle travle uger, og jeg har stort set ikke haft hverken strikkepinde eller hæklenåle i hånden... (næsten ikke!!), og jeg har slet ikke fået skrevet på bloggen!!

Vores store datter blev konfirmeret her i lørdags. Vi havde en fantastisk dag, men det har taget temmelig megen energi de sidste uger. 

Nu er hun så sendt på en spændende 2. dag, og vi har alt i alt haft en super dejlig weekend med dejlige gæster både lørdag og søndag.

Som jeg har skrevet om tidligere, så havde jeg fået lov til at hækle et sjal til den unge dame, og nu skal du have fornøjelsen af at se det på. Hun var selv meget tilfreds sit look, og det kan jeg jo godt forstå :-)


Hun står på vores helt nye terrasse, som skulle stå klar til dagen, og du skal også lige have et kig på hvad hænderne så i stedet har været brugt til i disse uger...


Nå, men tilbage til sjalet. 
Jeg købte det blødeste garn i Flensborg for nogen tid siden. Det er silke og babyalpaka, og det er så tyndt og fint og alligevel dejligt varmt. Hun var meget glad for det.
Sjalet er hæklet på nål 6, og får derfor de flotte store blomster.


Som du kan se, så er det ikke første gang, at du ser dette sjal, og alligevel har det fået et helt andet look, end første udgave i ren alpaka.fredag den 2. maj 2014

Sikken en pakke...

Ja, det var godt nok min datter, der fyldte år i går, men jeg fik nu alligevel ikke mindre end 2 garnpakker leveret :-)

Jeg plejer ikke at vise mit købte garn frem, for det er efterhånden lidt pinligt, hvad der ligger på lageret, men i denne gang skal du alligevel have et kig med, for der var nemlig noget andet med i pakken, der bare er faldet i rigtig god jord.
Et krydsnøgleapperat!
Jeg vidste faktisk slet ikke, at jeg havde behov for sådan et, men nu hvor det er flyttet ind, for det lov at blive boende i mange mange år, for det laver jo de fineste garnnøgler.
Tænk hvor fornuftigt et par par afspadseringstimer kunne bruges i går...
Jeg vil dog godt lige komme med en advarsel!
De burde lige skrive uden på pakken, at der er en maximumshastighed, når man skal vinde sådanne nøgler sammen :-)
Jeg kørte nemlig bare løs, og der gik jo lidt sport i, hvor hurtigt jeg sådan kunne vinde et nøgle op...
Hele 3 gange fik jeg skudt nøglet af, og første gang så voldsomt, at jeg måtte starte helt forfra... Nu har jeg så lært, hvor grænsen går (måske :-)).
Sjovt er det i hvert fald at bruge.

Alt det her Lace-garn, har jeg faktisk ikke rigtig lagt planer med. Dog ved jeg, at det skal blive til et par sjaler, for garnet er simpelthen så blødt og lækkert. (Silke og babyalpaka)

Ellers lige et kig på resten af garnpakken:
Fabel (hvid, blå og cerise) - Jeg har fået lyst til at strikke strømer igen, og som det ses, har jeg netop opstartet første par. Et par hvide med hulmønster. Meget søde.

Sandnes (petrol, hvid og gul) - Her har jeg lyst til at finde en skøn sommerbluse, og ellers er der jo altid mine klude og håndklæder.

Kaisma (hvidt og cerise) - tjaa... Den hvide forestillede jeg mig skulle bruges som kant på et tæppe... Måske mit afganerprojekt - jeg ved det ikke.

Neongrøn. Ja, ser ikke så neon ud på billedet, som den er, og jeg har heller ingen planer lige pt. Det bliver dog noget med nogle kanter på en trøje, forestiller jeg mig :-)

Nu er den største udfordring at få plads til det hele. Jeg må jo bare i gang med strikkepinde og hæklenåle...

PS. Sjalet til konfirmanden er færdigt, og jeg glæder mig til at vise dig det på den store dag her midt i maj.