søndag den 16. februar 2014

Sjalet i alpaka

Så kom ferien også her til Fyn, og det betyder, at jeg har haft tid her i går til at få lavet dette skønne sjal færdigt. Jeg har tidligere skrevet om det her.

Jeg er meget glad for resultatet og stadig stolt over at have løst opskriften. Jeg har siddet med sjalet på her til formiddag for at mærke effekten fra den skønne alpaka, og det er varmt og blødt at have på - og så fylder det samtidig ikke ret meget, hvis det skal med i en taske.

Det har været en sjov proces undervejs. For som jeg skrev tidligere, så var jeg lige ved at opgive helt, men nu er mønsteret bare så simpelt og ligetil, og jeg kan så godt lide at det hele kan laves sammenhængende og uden sammensyninger til sidst. Jeg hækler de få ender mellem garnskiftene sammen undervejs, så jeg endte med kun at skulle hæfte i bunden og toppen. Det var da til at overkomme.

Sjalet er hæklet efter en opskrift fra Drops, og garnet er også derfra.

Havde de dog bare i opskriften fortalt, hvordan men skal fortsætte et mønster, så selv jeg kunne forstå det, så ville det hele have været meget lettere.

Jeg kunne godt have brugt denne forklaring:
Lav først mønsteret efter diagrammet dvs. ialt 16 rækker.

Række 17 laves nu som række 12 men udvides nu så rækken kommer til at hedde:

2st, 6st, 2st, 4lm, 3fm, 4lm, 2st, 9st, 2st, 4lm, 3fm, 4lm, 2st, 9st, 2st, 4lm, 3fm, 4lm, 2st, 6st, 2st, 2lm, 1 tredbl-st. Lav nu luftmaskebuen med de i alt 9 lm og vend til næste række. 

Som du kan se, så forlænges rækken, og den grønne farve markerer nu midten som før var de 9st.
Række 18 bliver som række 13 igen hvor midten flyttes. (de røde stangmasker er dem om buen).
På samme måde gentages disse 5 rækker sidste rækker af mønsteret hele tiden, til sjalet har den ønskede længde.
I mit tilfælde blev det 65 cm fra spids til nakken, og det passede lige med 4 nøgler garn.

Jeg skal ikke beholde sjalet til mig selv, for jeg har efterhånden for mange, og jeg vil heller have et i en anden farve. I stedet bliver det lagt i bunken med gaver eller måske sat til salg senere. Det har jeg ikke lige besluttet mig for endnu ;-)

Hvad ville du gøre med det? og hvordan kommer du af med alle dine kreationer?

God søndag herfra :-)

lørdag den 8. februar 2014

Skøn trøje

Jeg sidder her og rydder lidt op på min blog og får sat etiketter på alle mine tidligere indlæg, og så opdager jeg, at jeg ikke har vist dig denne skønne trøje:
Og hvorfor har jeg så ikke lige gjort det? Det er fordi, trøjen blev gjort færdig for lidt over et år siden, og altså lige før jeg startede med at blogge...

Jeg har købt garnet i min lille lokale gårdbutik Bodebjerg, hvor vi altid handler økologisk kød. De forhandler også lidt garn, og en dag faldt jeg over denne skønne model, som jeg bare måtte eje.
Den er strikket i deres eget garn og på pinde 3.Som du kan se, så er trøjen strikket rundt i et stykke (altså for og bagside på en gang) på den "forkerte" led. Kiler ved hoften og under armene danner den fine taljering, som jeg er så vild med, og så kan du også se, hvordan baner af perlestrik bryder mønsteret ind i mellem.

Jeg er ret sikker på, at det bliver en trøje, som jeg kommer til at strikke igen en anden gang, for selvom mønsteret er ret gammelt, så gør garnvalget trøjen god.

Her kan du se billedet fra opskriften - kønt ikk'?


torsdag den 6. februar 2014

Koden er knækket...


Hold op hvor kan jeg blive irriteret, når der er en opskrift, jeg ikke kan forstå! Bagefter er det faktisk ret morsomt, men jeg tror egentlig, at det kan sidestilles med, når andre ikke kan løse en sudoku, kryds og tværs eller andre matematiske gåder og ikke vil give op!
Man vil det bare så meget, og det kan bare ikke passe, at man ikke kan finde ud af det!
Sådan har jeg det i hvert fald, og jeg finder mig ikke i, at der er noget jeg må give op overfor.
Alligevel må jeg indrømme, at jeg var tæt på at smide dette mønster meget langt væk, for der stod bare i vejledningen, at når mønsteret var hæklet, skulle jeg bare fortsætte!
Jeg fattede simpelthen ikke logikken med, hvordan jeg bare kunne fortsætte, og jeg måtte sidde og tegne mønsteret for mig selv:
Langsomt gik ideen og logikken op for mig, og nu har jeg nedskrevet hele opskriften og fortsætter linje for linje, så du måske også en dag får lyst til at kaste dig over sjalet, som det jo skal blive til en dag. For da jeg var inde på Drops' hjemmeside, kunne jeg bare se, at der var mange andre forvirrede sjæle, der stillede spørgsmål til lige netop den opskrift. Og hver gang fik de samme svar; fortsæt efter mønsteret...

Sådan her ser min mønstervejledning ud pt:
Og så langt er jeg på sjalet nu:

Opskriften fra Drops finder ud lige her.

tirsdag den 4. februar 2014

Halsrør der varmer

Her er datteren med det fine halsrør, som hun er meget tilfreds med.
Det er et super hurtigt projekt at lave, hvis du skulle have lyst. Jeg har slået 170 masker op på pinde 5,5 med 2 tråde af tynd alpakka og så bare strikket glatstrikning derudaf. Ca. 3-4 cm fra kanten i begge sider har jeg lavet en omgang med hulmøster, men det kommer faktisk ikke rigtig til udtryk, når hun har det på, så det behøves ikke en anden gang.

Røret er blevet ca. 20 cm i bredden, og det passer fint med to omgang om halsen. Skulle det laves til en voksen, ville jeg nok slå 20 masker mere op, og så ville jeg nok også vælge en anden teknik, så røret ikke ruller så meget i kanterne.
Fx kan man lave strikkeopslagning, som er med til at forhindre dette, men man kan også efter 3 omgange lave en række med hulmønster og så efter endt arbejde kan man lave et lille ombuk, så der samtidig fremsår et lille mønster, som jeg lavede på en bamsekjole her.
Sidst kan man også strikke med moebius, som er den teknik, hvor man strikker/hækler fra midten og udefter og laver snoningen med det samme.

mandag den 3. februar 2014

En duft på bloggen...

Nogen gange kunne jeg bare så godt tænke mig, at jeg kunne dele en duft med jer her i blogland...
I går søndag fik jeg sådan en trang til knækbrød, at jeg fandt min gamle opskrift frem og satte alle ingredienserne i blød.
Da jeg kom hjem fra arbejde i dag, var det bare at klaske massen ud på to bageplader og ind i ovnen med dem - og jeg lover dig, at hele huset bare dufter dejligt af nybagt knækbrød.
Opskriften er uden gluten, og selvom du muligvis tåler gluten, så er den virkelig værd at kaste sig over.
Sådan ser det ud inden bagningen:
Og efter de vendes, brækkes de i mindre stykker og bages på den anden side. Når de kommer ud ser de sådan her ud:
Super sprøde. Brug dem som snack, som tilbehør, til pålæg osv. Gemmes og holdes sprøde i lufttæt beholder som en smuk kagedåse eller lign.

Egentlig er det min søde kollega, jeg skal takke for at komme i gang med at bage igen, for hun spurgte til opskriften for lidt tid siden, og så blev jeg jo mindet om de skønne minder...:-)

søndag den 2. februar 2014

Pulsvarmere

Så blev de færdige, og jeg glæder mig, til de skal med på jobbet i morgen :-)
Gode lange er de blevet, og de kan faktisk nå helt op til albuen, når de trækkes helt ud. Jeg har strikket dem på strømpepinde nr. 3 og med en blanding af rester i strømpegarn og fint alpakkagarn fra Pickles. De er super bløde og lækre, og i går smed jeg en prøve af Picklesgarnet i vaskemaskinen på uldprogrammet, og også det gik godt, så nu ved jeg, at de let kan vaskes :-)

Rundt i kanten har jeg hæklet små takker, og det giver lige det sidste. Takkerne er meget lette. Du laver 3 luftmasker og derefter 3 stangmasker i første luftmaske. Så springer man 3-4 fastmasker over og gentager. På den måde kan du let tilpasse og fordele takkerne hele vejen rundt.

Et projekt mindre i stakken af projekter, som jeg skrev om her.