lørdag den 26. oktober 2013

To på en gang

Jeg er gentagende gange gået i stå, når jeg skal til at strikke sok nr. 2... Så har jeg prøvet at strikke to på en rundpind, men sokker skal altså strikkes på strømpepinde her hos mig. Rundpindene bruger jeg i stedet til alt andet.

Derfor har jeg denne gang købt mig et sæt pinde mere, og så har jeg på den måde strikket begge sokker på en gang. Ikke omgang for omgang, men først nogle centimeter på den ene og så på den anden.
Og det har virket! To sokker på p 2,5 nu på vej til at afsluttes. Det er helt klart den rigtige fremgangsmåde for mig fra nu af, og jeg tænker også, at hvis jeg skal bruge rester eller lave mønstre, så vil det også klart være en fordel, for sokkerne bliver lettere identiske og jeg skal ikke tælle en hel masse omgange.

søndag den 20. oktober 2013

Pulsvarmere

Nu hvor vi skriver efterår, så var det vist på tide, at jeg fik afleveret min gave...
Tilbage i august havde min svigerinde fødselsdag, men vi har ikke lige fået kalenderne til at spille sammen, så det blev først i dag, at hun fik sin gave:
Smukke og lune pulsvarmere  - og hun blev glad. Og i virkeligheden er det også først nu, at hun begynder at kunne bruge dem.
Jeg har strikket dem i en mørk gråmeleret strømpegarn på pinde 2,5. Det gik derfor lidt langsomt, men skidt med det, når bare resultatet bliver godt. 
Mønsteret er først to pinde med 2r, 2vr. Så forskydes det hele to masker og igen to pinde 2r, 2vr. Jeg har set det kaldet dobbelt perlestrik eller forskudt rib...
I hvert fald er det langt fra de sidste pulsvarmere, jeg har lavet. Nu ønsker jeg mig nemlig også et par...:-)

fredag den 18. oktober 2013

Mit "Livsstykke" er færdigt...

Jubiii - jeg har lavet min første Geilsk-model, og den er blevet smuk og lækker. Skal du søge efter modellen, kaldes den Livsstykke og kan strikkes både med korte og lange ærmer. I denne model har jeg valgt et vingeærme.


Jeg indrømmer, den har været længe undervejs, for jeg startede på vores tur til Kroatien i sommers, men den har også drillet flere gange, og tiden til strik har ikke været den største siden ferien...
Egentlig er det en ret let model at strikke, og alligevel har jeg pillet op ret mange gange, og det er bestemt ikke opskriftens skyld, men min manglende evne til at tælle korrekt...
Faktisk er jeg ret begejstret for Geilsk opskrifter, for der er så mange små detaljer, som bare giver en flot finish... Fx har denne model små fine snoninger under armene og ved halsudskæringen.

Strikker du opskriften, så har jeg lavet en M, og der var alt for meget garn tilbage. Købte 5 nøgler og har ca. 1,5 tilbage, så nu håber jeg, at jeg kan få byttet det ene.
Det er klart en model, jeg har lyst til at strikke igen, men næste gang skal det være en str. S i stedet, for det måtte gerne sidde en smule tættere.


Og her lige en reklame for min skønne veninde, som selv designer smykker. Hun har givet mig disse smukke øreringe i fødselsdagsgave. Se hendes hjemmeside, hvor du også finder andre smukke smykker.