torsdag den 19. september 2013

Frikadeller uden mel

Her til aften stod den på frikadeller, spidskål og en lækker tomatsalat, og da jeg så stod der midt i frikadellefarsen, kom jeg til at tænke på, at jeg jo altid laver dem uden mel eller gryn, så hvis du overvejer at kaste dig ud i low carb, så skal du endelig ikke lade dig holde fast i en forestilling om, at mel er nødvendigt i frikadeller.
Det virker i hvert fald fint for mig, og Bodebjerg er naturligvis min leverandør af økologisk hakket stud, som jeg i dag har brugt. (Lam er lige så lækkert)

I min foodprocesser kommer jeg: 3 fed hvidløg, 2 løg, en stor tot bredbladet persille, lidt bladselleri, salt, 2 æg og så selvfølgelig mit kød.
Den hakker det hele, så jeg behøver ikke at tilføje det lidt ad gangen.

På panden med dellerne som steges ved middel varme i smør.

Og så bliver de så lækre...

Og salaten var lige så skøn...


Jeg er i øvrigt hel vild med at tilsætte solsikkekerner eller valnødder i mine frikadeller. Desværre er ungerne ikke helt så begejstrede for det, men du skulle nu prøve det en dag...


mandag den 16. september 2013

Weekendens brunch

Ville jeg selvfølgelig have taget en masse billeder af, og vist dig en skøn sammensætning af lidt forskelligt. Men men men... Pludselig kom veninderne, og jeg glemte alt om billeder, så det må blive en anden gang...

I stedet vil jeg vise dig disse tefiltere, som i den grad var populære.

Jeg havde i onsdag aften forsøgt at bestille lidt forskellig blandet te og disse smarte tefiltere. På hjemmesiden så jeg til min store frygt, at der var op til 5 dages levering, og så forsøgte jeg mig med en notits i bunden af min ordre, om de ikke nok ville sende det hele allerede torsdag.. Og det virkede. Både te og tefiltere ankom fredag med pakkeposten, og jeg kunne rigtig lege med teudvalget til mine gæster.
Det fungerer på den måde, at man vælger sin egen te og mængde og kommer det ned i et lille filter. Det lukkes og bliver på den måde nu til et typisk tebrev - bare med skøn og lækker te.

For sådan en som mig, der har over 20 forskellige teer stående, var det jo fantastisk, at jeg ikke skulle begrænse teudvalget til mine gæster, og alle fik den te, de ønskede sig mest.

Og så her til aften, hvor jeg bare lige har lyst til en enkelt kop kamillete, ja så er den jo også perfekt.

Pga. den fantastiske service bliver jeg simpelthen nødt til at reklamere lidt. Prøv www.teadrops.dk

søndag den 15. september 2013

Forsøger at dulme min sukkercravings...

Det er rystende, hvor hurtigt jeg kan få oparbejdet en craving for sukker...
Normalt holder jeg mig fra alt sukker, og når der så skal skejes lidt ud, så er det i form af de bedste kilder til sødme som dadler, frugtmos, honning eller agave (eller mørk chokolade). I denne uge kom der så sukrin gold med ind i mit smagsunivers, og det var da i den grad en positiv oplevelse...

På trods af mine valg har jeg bare alligevel haft trang til sødt hele dagen i dag, og det skyldes naturligvis den sidste uge med hjemmelavet is og gårsdagens hyggelige brunch med tøserne.

Nu vil jeg så tilbage på rette kurs igen, for alt andet er med til at tappe mig for energi, og det har jeg ikke "råd" til i min dagligdag, og derfor sidder jeg nu og dulmer min trang til sødt med denne lille skål (som jeg godt vil indrømme, allerede er tom).
Hindbær, kokosflager og kakaonibs.

Hindbærrene har jeg hentet i min have, og det var nu lidt af en parodi at se mig kigge efter hindbær her i mørket, og derfor også den begrænsede mængde...

Men indtil nu har det virket..., og fra i morgen er det så igen uden alt det energidræbende pjat til hverdag.

onsdag den 11. september 2013

Skøn skøn is... 2 slags i dagens anledning

I dag har jeg fødselsdag, og i vores familie bestemmer "fødselsdagsbarnet" altid spisested. Vi ender altid ude et sted i Odense, men i dag havde jeg bare lyst til at blive hjemme, så det blev mit valg.
Og jeg er super taknemmelig over, at jeg opfyldte mit eget ønske på dette punkt, for det betød, at jeg kunne spise det som jeg allermest havde lyst til og ikke en eller anden skoddessert, som nok skulle have fristet mig på en restaurant.

Menuen her på Tangs restaurant, var ikke mindre end fantastisk, men det jeg vil vise dig billeder af er vores to forskellige hjemmelavede cremede isdesserter.

Jeg lavede en chokoladeis efter principper fra raw food. Dvs. cashewnødder (iblødsatte), sukrin gold, vanille, raw cacaopulver, vanilje og lidt vand.
Blendes super godt til en meget cremer masse og kommes i et ildfast fad. Her overholdes det med lækker hakket chokolade, som lige røres ganske let ind i isen... Hmm.


Is nr. 2 var faktisk endnu bedre, og jeg har i den grad ladet mig inspirere af www.lowcarb.dk. Gå derind og find isen med cookie dough. Jeg lavede en større portion end opskriften og brugte flere æg og mindre sukrin gold. Det blev vildt godt :-) Prøv det en dag... Hele familien var vilde med det.